David Lam Park

The design and development of David Lam Park and the associated Sea Walk was part of Concord Pacific’s commitment to the development of 200 acre site located between the city’s central business core and False Creek.

Following the conceptual design, the site was divided into nine neighbourhoods. As the Landscape Architects for the ‘Area Development Permit’, we co-ordinated the design of the shoreline and sea wall with the City, the Client and the Department of Fisheries. We also worked with PBK Engineering to provide the design for the 30’ wide Sea Wall Walk. This included the development of a variety of edge conditions that responded to both environmental concerns and public use issues, and incorporated public art. We also worked with the Federal Department of Fisheries to gain approval for the sub-tidal and inter-tidal zones.

After the overall permit was approved, we provided the final design and construction documentation for David Lam Park, the 10 acre park for this neighbourhood. The design included a sand playfield, a childrens’ play area and a variety of passive areas. Although the plaza and adjacent landscape for the saltwater pump station was developed later, its design was provided as part of the overall park design.

@2018 by Vaughan Planning | Landscape Architects | Created by Taylor Vaughan